Skip to main content

Houten vloeren

Sfeervol - Warm - Vloerverwarming & Uniek

De belangrijkste kenmerken van houten vloeren:

Esthetische aantrekkingskracht

Houten vloeren hebben een natuurlijke schoonheid en elke plank is uniek wat  bijdraagt aan de warme, bijzonder mooie uitstraling.

Comfort

Hout voelt warm aan, wat zorgt voor een comfortabele en gezellige sfeer. Erg prettig om op te lopen met blote voeten.

Vloerverwarming

Zeer geschikt voor vloerverwarming. Door zijn natuurlijke isolerende eigenschappen wordt de warmte goed vastgehouden en creëert een zeer comfortabele omgeving.

Onderhoud

Tenminste één keer per jaar een grote onderhoudsbeurt. Dit onderhoudswerk wordt veelal door de klant zelf uitgevoerd met een boenmachine die te huur is bij PaDa.

Legpatroon

Het legpatroon heeft invloed op de algehele uitstraling van de vloer en de ruimte. Verkrijgbaar in:

  • stroken (rechte planken in een wildverband) 
  • visgraat (evt. in combinatie met band & bies)
  • elleboog (visgraat diagonaal)
  • Hongaarse punt
Dikte:

De duoplank houtenvloer is doorgaans 13 á 15 mm dik. (toplaag gemiddeld 4 mm)

Extra’s over houten vloeren

Merken houten vloeren die PaDa verkoopt

Houtsoort

Verreweg is de meest populaire houtsoort de Eiken duoplank, waarbij een Eikenhouten toplaag verlijmd is op een houten kernvloer (draagplaat). De Eiken toplaag is verkrijgbaar in verschillende diktes. De kernvloer (draagplaat) is veelal gemaakt van een Berken multiplex plank, maar wordt ook geleverd in een zachtere houtsoort. (bijv. Populier)

Duurzaamheid

Goed onderhouden houten vloeren gaan tientallen jaren mee. Houten vloeren kunnen af en toe geschuurd worden en opnieuw afgewerkt om hun oorspronkelijke uitstraling te herstellen of een totaal andere kleurtint te geven.

Milieuvriendelijk

Als je kiest voor hout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen, kan een houten vloer een milieuvriendelijke optie zijn. Hout is een hernieuwbare natuurlijke hulpbron.

Waardevermeerdering

Kopers waarderen veelal de schoonheid en duurzaamheid van houten vloeren, wat kan resulteren in een hogere waarde van een huis.

Installatiewijze

Houten vloeren kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, waaronder zwevend, genageld of gelijmd. Onze adviseurs vertellen graag welke keuze het meest geschikt is.

Breedtes

Houten vloerdelen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, variërend van smalle planken tot brede planken. De breedte en patroon hebben invloed op de algehele uitstraling van de ruimte.

Afwerking

Houten vloeren bieden wij aan met twee soorten afwerkingen: gelakt of geolied.

Bellen

Whatsapp

Mail