Skip to main content

Houten vloer schuren

Geef uw houten vloer een nieuw leven!

Het schuren van een houten vloer is een waardevolle investering. Het maakt de vloer weer als nieuw en de levensduur wordt aanzienlijk verlengd.

Onze werkwijze:

1

De juiste vloerafwerking

PaDa biedt een groot scala aan verschillende vloerafwerkingen, veelal in een olie en soms in een lakafwerking. Gezamenlijk kijken we naar kleuren, glansgraad die de nieuwe uitstraling van de vloer afstemmen op stijlvoorkeuren.
2

Kleurentest

Indien gewenst kan er ook een kleurtest worden uitgevoerd bij u op de vloer. Een klein gedeelte van de parketvloer wordt kaal geschuurd en vervolgens worden de kleuren aangebracht die door u zijn gekozen. Het maakt het kiezen van de juiste kleur wat makkelijker en minder kans op verrassingen bij het eindresultaat.
3

Voorcontrole

Een expert van Pada inspecteert de vloer en geeft vakkundig advies over de mogelijkheden.
4

Planning

De werkzaamheden worden ingepland en wij zorgen ervoor dat alle materialen tijdig bezorgd worden.
5

Schuren

Een ervaren parketteur zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk beschadigingen, vlekken, oneffenheden en residu weggeschuurd worden, zonder daarbij onnodig veel laagdikte te verwijderen. Hierna is de vloer weer als nieuw.
6

Bevochtigen

Kort voor het oliën van de vloer wordt de hout nog licht bevochtigd, zodat de houtvezels open gaan staan en het hout meer olie (kleurpigment) opneemt.
7

Afwerken

Als de vloer droog is, wordt de vloer afgewerkt met olie of lak
8

Droogtijd

Een gemiddelde woonkamer wordt gemiddeld in één dag afgewerkt. (tot ca 50 m2) De droogtijd van olie/lak is gemiddeld 24 - 36 uur. Daarna is de vloer weer klaar voor gebruik.
9

Onderhoud

Om uw vloer in conditie te houden leveren wij de juiste onderhoudsproducten mee bij iedere schuuropdracht.

Bellen

Whatsapp

Mail