Wat te doen bij spleten in houten vloer?

Spleten of kieren in de vloer ontstaan met name in het stookseizoen. Doordat de luchtvochtigheid lager wordt in de wat koudere periodes van het jaar, zal het hout op een natuurlijke wijze het vocht willen afstaan aan de ruimte. Hierdoor wordt het hout of met name tegenwoordig de toplaag wat droger en kunnen er kleine spleten of kieren ontstaan in de parketvloer.

Luchtvochtigheid op peil brengen

Indien men de luchtvochtigheid weer goed op peil brengt met behulp van luchtbevochtigers, zal dit in de loop van de tijd de vloer weer herstellen en gaan de spleten of kieren dicht.

Scheurtjes in de vloer verhelpen

Indien er een scheurtje ontstaat in de toplaag (krimpscheur) van de vloer, dan is deze met een bijpassend waxstaafje weer goed te herstellen.

Bevochtigen van de ruimtes

Advies: begin op tijd met het bij bevochtigen van de ruimtes. Liever een paar weken voor het stookseizoen al de luchtbevochtiger in de woonkamer aanzetten dan te lang wachten. Hoe langer je wacht des te groter is de kans op kieren en spleten.

Contact

Heeft u vragen over wat te doen bij spleten in houten vloer? Neem contact op of kom langs in onze winkel in Oosterhout. We helpen u graag!