Ter Inspiratie

Laminaat schoonmaken

Laminaatvloeren zijn tegenwoordig prima schoon te maken. We adviseren wel het middel te gebruiken wat de producent voorschrijft. Dit i.v.m. toekomstige aanspraak op garantie. Indien je schoonmaakmiddelen gaat gebruiken die niet worden geadviseerd door de producent van de laminaatvloer, kun je hierdoor vaak geen garantie meer claimen indien je een klacht op je laminaatvloer krijgt.

Schoonmaakmiddelen voor laminaat

Er zijn voldoende schoonmaakmiddelen te verkrijgen om een laminaat vloer mee schoon te krijgen. De meeste middelen zijn goed geconcentreerd en kun je vaak door het dweilwater mengen. De vloer licht vochtig afnemen volstaat meestal. Let op: kletsnat afnemen is niet de bedoeling. De meeste laminaatvloeren kunnen niet zo goed tegen vocht en bij te nat afnemen bestaat de kans dat het laminaat hierop reageert.

Tip schoonmaken laminaat vloer

Tip: indien met te vaak en te veel met reinigers werkt dan zal er op de termijn een wat vettige waas op het laminaat zichtbaar worden. Dit wordt ook wel ‘zeepsluier’ of ‘stapelfilm’ genoemd. Men dient dan het schoonmaken met de reiniger een tijd niet meer te doen en ipv een reiniger te gebruiken, gebruik je natuurzijn voor door het water te doen. Natuurazijn ontvet prima en de ‘zeepsluier’ of ‘stapelfilm’ verdwijnt vanzelf en het laminaat krijgt weer zijn originele uitstraling.

Contact

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw laminaat vloer? Neem contact op of kom langs in onze winkel in Oosterhout. We helpen u graag!