Laminaat op vloerverwarming

Vloerverwarming in combinatie met laminaat is een prima combinatie. Een laminaatvloer in combinatie met traditionele in de cementdekvloer verwerkte vloerverwarming gebruiken is namelijk geen enkel probleem. Het is echter belangrijk dat je de vloer ‘zwevend’ installeert en de juiste ondervloer kiest.

Experts in laminaatvloeren op vloerverwarming

Pada Parketstudio heeft inmiddels 15 jaar ervaring met laminaatvloeren op vloerverwarming. Wij leveren diverse ondervloeren die geschikt zijn voor laminaat in combinatie met vloerverwarming. Waaronder bijv. de Silencio ondervloer (rubbersound) met een Rc-waarde van slechts 0.03.

vloerverwarming met eiken vloer

Richtlijnen voor gebruik van laminaat op vloerverwarming

Een zandcementdekvloer moet minstens 28 dagen oud zijn. (ivm eindsterkte van de zandcementdekvloer)  Een anhydrietvloer moet minimaal 14 dagen oud zijn. Boven de leidingen of buizen dient de dekvloer minimaal 30mm dik te zijn.

Opstookprotocol

De dekvloer moet voor aanvang van de legwerkzaamheden opgewarmd worden. Volgt u hiervoor het opstookprotocol van de vloerverwarmingsinstallateur. Na het volgen van het opstook protocol dient u de vloerverwarming tenminste 48 uur voor het leggen van de ondervloer en afwerkvloer uit te schakelen.

Voorinspectie vloer

Voor aanvang van de werkzaamheden wordt er door PaDa Parketstudio een voorinspectie uitgevoerd. De dekvloer wordt beoordeeld op voldoende vlakheid maar ook wordt er een vochtmeting (meten van restvochtgehalte) uitgevoerd. Indien de dekvloer voldoet aan het juiste restvochtgehalte of zelfs lager kan er gestart worden met de legwerkzaamheden.

Vloerverwarming uit

Ook tijdens het leggen van de vloeren staat de vloerverwarming uit. Na het leggen wordt de installatie opgestart volgens het opstartprotocol (wordt meegeleverd door PaDa Parketstudio), met in acht neming van de volgende punten:

  1. De oppervlaktetemperatuur van de afwerkvloer niet hoger dan 28 °C
  2. Houdt de temperatuur van de vloerverwarming constant. Zowel overdag als ’s nachts. Laminaat kan ook reageren door al te grote temperatuurverschillen. Voorkom een temperatuurschok in het laminaat.
  3. Indien u in een warmere periode de vloerverwarming uitzet dan gelieve de richtlijnen te volgen van het opstartprotocol indien uw weer gebruik gaat maken van de vloerverwarming.

Kijk ook bij vloerverwarming houten(parket) vloeren of kom langs bij onze showroom in Oosterhout.